Over TV 't EI

Tennisvereniging 't EI bestaat uit 3 onderdelen:

  1. leden (kunnen vrij spelen op banen die niet verhuurd zijn)
  2. huurders (huren een baan op een vaste dag en tijdstip)
  3. T42 leden (huren op zaterdag- en zondagmiddag 3 banen bij TV 't EI)

De tennisvereniging ‘t Ei is van origine een tennispark met gravelbanen waar destijds alleen gemeente ambtenaren en werknemers van de PTT banen konden huren. Deze historie is in feite nog terug te lezen op het overzicht van de baanhuurders. Er worden elk jaar nog banen voor vaste tijden verhuurd. Hoewel de huurcontracten vaak voortgezet werden door de kinderen van de eerste huurders, ontstond er steeds meer vraag om individueel lid te kunnen worden. Sinds 2016 is TV 't EI daarom aangesloten bij de KNLTB. De nadruk ligt nog altijd op de gezelligheid.

Individueel lid
Men kan ook individueel lid worden van tennisvereniging ‘t Ei en men kan dan, indien persoonlijk aanwezig, op vaste tijden afhangen om te tennissen op de baan die op dat moment vrij is.

T42
Binnen de vereniging heeft tennisvereniging ‘t Ei nog een vereniging; T42 ( tennis for two) geheten. Zij huren op zaterdag- en zondagmiddag 3 banen en daarop wordt door poule indelingen damesdubbels, herendubbels en mixed dubbels gespeeld. In het paviljoen vindt je de poule indelingen en het wedstrijdschema op het mededelingen bord. Vaak is er een baan vrij voor T42 leden om vrij te tennissen. Ook organiseert T42 op enkele zondagmiddagen Teamtennis. Een team bestaat uit een vaste kern van spelers/speelsters en zij spelen in het seizoen tegen elkaar 2 sets damesdubbel, 2 sets herendubbels en 2 sets mixed dubbels. Ook hierover vindt je in het paviljoen bij T42 alle info. Elk team is daarnaast 1 keer in het seizoen verantwoordelijk voor de “hapjes”. Een lid van T42 of een baanhuurder kan ook individueel lid worden van tennisvereniging ‘t Ei en krijgt daarvoor een aanzienlijke korting op de jaarcontributie.

Karel van Brink toernooi
Ook wordt elk jaar, inmiddels al meer dan 60 keer, het invitatie toernooi “Karel van Brink” geheten, in de maand oktober gespeeld. Men kan als lid, maar ook als niet-lid, hiervoor inschrijven. De spelsoorten zijn: dames en heren single, dames en heren dubbel en mixed dubbel. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld waarbij ook de gelegenheid bestaat  op vrijdagmiddag te spelen. Overdag kan er door de week ook vrij getennist worden maar er is dan geen barbezetting.  Ook dit toernooi staat zeer bekend om zijn ongedwongen karakter en om het hoge gezelligheid gehalte.

Als het paviljoen niet geopend is bestaat er altijd toegang tot de toilet en douche ruimte.

Ik nodig je graag uit om via het inschrijfformulier op onze website je als lid aan te melden.