Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoofdmedia

Tennisvereniging 't EI ligt midden in het centrum van Breda naast het Van Sonsbeeck park en het Van Sonsbeeck zwembad en bestaat uit twee onderdelen:

  1. leden (kunnen vrij spelen op banen die niet verhuurd zijn)
  2. huurders (huren een baan op een vaste dag en op een vast tijdstip)

De tennisvereniging ‘t Ei is van origine een tennispark met vier goed onderhouden gravelbanen waar destijds alleen gemeente ambtenaren en werknemers van de PTT banen konden huren. Deze historie is in feite nog terug te lezen op het overzicht van de baanhuurders. Er worden elk jaar nog banen voor vaste tijden verhuurd. Hoewel de huurcontracten vaak voortgezet werden door de kinderen van de eerste huurders, ontstond er steeds meer vraag om individueel lid te kunnen worden. Sinds 2016 is TV 't EI daarom aangesloten bij de KNLTB. De nadruk ligt nog altijd op de gezelligheid. Wij zijn een kleine club waar iedereen elkaar wel kent en het daarom ook gezellig op de baan en op het terras/bar is.

Individueel lid

Je kunt individueel lid worden van tennisvereniging ‘t Ei en je kunt dan een baan afhangen (reserveren) via de ClubApp of via het afhangbord in het clubhuis om te tennissen op de baan die op dat moment vrij is.

Karel van Brink toernooi

Ook wordt elk jaar, inmiddels al meer dan 69 keer, het invitatie toernooi “Karel van Brink” geheten, in de maand oktober gespeeld. Men kan als lid, maar ook als niet-lid, hiervoor inschrijven. De spelsoorten zijn: dames en heren single, dames en heren dubbel en mixed dubbel. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld waarbij ook de gelegenheid bestaat  op vrijdagmiddag te spelen. Overdag kan er door de week ook vrij getennist worden maar er is dan geen barbezetting.  Ook dit toernooi staat zeer bekend om zijn ongedwongen karakter en om het hoge gezelligheid gehalte.

Als het clubhuis niet geopend is bestaat er altijd toegang tot de toilet- en doucheruimte.